SPEAKERS AGENCY


FOR BOOKING

+45 70202970

Journalist, forfatter, ordstyrer og foredragsholder


Morten Løkkegaard er en meget efterspurgt foredragsholder og ordstyrer. Han formår at gøre arrangementerne underholdende og samtidig vise indsigt i de emner, som han skal tale om eller styre.


Tal ordentligt..! Opskriften på en bedre tale


Hvorfor går det ofte galt, når man skal holde tale? Hvad kendetegner den gode tale? Og kan alle lære det?


Mange frygter talen: Det at skulle sige en forsamling noget struktureret, informativt og gerne også underholdende. Hvad enten det drejer sig om en peptalk eller en produkt-præsentationen, det klare politiske budskab eller den skarpe analyse, eller bare talen til fødselaren derhjemme - ja, så kan det være angstfremkaldende at blotte sig foran en gruppe mennesker.

Den stærke tale kræver, at du besidder viden og sprogfornemmelse, men også om du udviser empati overfor andre og indsigt i egen fremtræden.

Mange faktorer skal med andre ord spille perfekt sammen, og ændrer man blot en smule ved een af faktorerne i ligningen - ja, så kan hele talen falde på gulvet.


Morten Løkkegaard har flere årtiers erfaring i at tale, både som professionel journalist, dreven debattør og politisk retoriker. Morten vil guide dig gennem den retoriske jungle - og giver dig et tip til den perfekte tale..!


Lakridspiber og kanél-snegle - set fra Bruxelles

Der eksisterer mange myter om bureaukratiet i Bruxelles og EUs underlige beslutninger.

Krumme agurker, lakridspiber og kanélsnegle har det med at dukke op, når der er brug for at tale EU i sænk, samtidig med, at lov- maskinen kværner og producerer hundredevis af love, som har stor betydning for vores hverdag. Hvad er fup - og hvad er fakta..?


Om Morten Lykkegaard

Morten Løkkegaard har som medlem af Europa-Parlamentet - med plads i blandt andet det vigtige Indre Marked Udvalg - fulgt EUs lovgivningsproces på nærmeste hold og medvirket i betydelige lovreformer og fastlæggelsen af regler for danskernes dagligdag. Hør hans beretning fra EUs motor-rum - og få aflivet et par af de værste myter...


I 2005 forlod Morten Løkkegaard Danmarks Radio for at at starte sit eget rådgivningsfirma, Løkkegaard Kommunikation. En lang række store danske firmaer, organisationer og enkeltpersoner har siden haft glæde af Mortens indsigt med kommunikation og det offentlige rum. Siden 2009 har Løkkegaard desuden været medlem af Europa-Parlamentet, hvor han – som medlem af Indre Marked Udvalget og næstformand i Kultur- og Uddannelsesudvalget – har været medlovgiver på over 900 love samt hovedforhandler på en række store politiske reformer, bl.a. den succesfulde Erasmus-ordning, der sikrer tusindvis af unge støtte til ophold i udlandet.


Den tidligere journalist har været stærkt optaget af at skabe et nyt europæisk offentligt rum og bl.a været initiativtager til det meget omtalte og roste kultur- og identitets-projekt, “En ny fortælling om Europa”. Ved valget 25. maj tabte Morten Løkkegaard under stor dramatik et ellers sikkert genvalg pga Lars Løkke Rasmussens bilagssag. Med 44.000 personlige stemmer spildt og hundredvis af opfordringer i bagagen har Løkkegaard besluttet at stille op til næste Folketingsvalg.


Der kom en slæde i vejen…

På få minutter blev der vendt op og ned på Morten Løkkegaards politiske liv: En fejlfri valgkampagne havde sikret den tidligere journalist, redaktør, tv-vært og nuværende parlamentariker 44.000 personlige stemmer og udsigt til fem år mere i Europa-Parlamentet. Men så kom der er slæde i vejen… Venstres partiformands privatøkonomi, boxershorts og rygevaner forvandlede en sikker sejr til et højst uventet nederlag. Hvad skete der..? Hvordan kunne det ske..? Og hvornår og hvorfor er vilkårene blevet sådan i politik..?


Hør Mortens personlige beretning, men også usentimentale analyse, fra en brutal politisk kampplads, hvor sejre og nederlag handler om alt andet end politik…


EU – og den falske melodi

Valget til Europa-Parlamentet gav tilsyneladende stor fremgang til de EU-skeptiske kræfter over hele Europa. Men bag tallene gemmer sig en anden og mere nuanceret virkelighed.


Europa er i politiske bevægelse, og det er ikke bare en historie om EU-modstand. Befolkningernes skepsis angår langt mere den politiske klasse som sådan. Og en gammel, falsk melodi, der har betydet mere for den politiske udvikling i Europa, end de fleste beslutningstagere bryder sig om at indrømme.Hør Morten Løkkegaards underholdende og provokerende front-beretning fra fem års arbejde som dansk parlamentariker i EUs hjerte, Bruxelles – og få hans bud på Europas og EUs udfordringer og fremtidsudsigter.


En ny fortælling om Europa

Europa er andet og mere end EU. Morten Løkkegaards fem år i Bruxelles har lært ham, at vejen til europæernes hjerter ikke går gennem EU-institutioner og bureaukrati, men handler om identitet, om følelsen af at høre til et sted. Det halter med den europæiske identitet, fordi vi aldrig har lært til at tale om os selv som europæere. Derfor tog Løkkegaard initiativ til et storstilet kultur-projekt, kaldet “En ny fortælling om Europa”, hvor kulturlivet (bl.a. den verdenskendte dansk-islandske arkitekt, Olafur Eliasson) fik til opgave at give sit bud på, hvad det vil sige at være europæer. Den tyske kansler Merkel tog imod resultatet – et charter – i marts i år. Og rejsen er først lige begyndt…


Hør Morten fortælle om et projekt, der startede som en tanke, men i dag er blevet en europæisk bevægelse. Tag med på en dannelses-rejse i erkendelsen af, at vi alle er både danskere og europæere…


Lakrids-piber og kanél-snegle – set fra Bruxelles

Der eksisterer mange myter om bureaukratiet i Bruxelles og EUs underlige beslutninger. Krumme agurker, lakridspiber og kanélsnegle har det med at dukke op, når der er brug for at tale EU i sænk, samtidig med, at lov-maskinen kværner og producerer hundredevis af love, som har stor betydning for vores hverdag. Hvad er fup – og hvad er fakta..?


Morten Løkkegaard har som medlem af Europa-Parlamentet – med plads i blandt andet det vigtige Indre Marked Udvalg – fulgt EUs lovgivningsproces på nærmeste hold og medvirket i betydelige lovreformer og fastlæggelsen af regler for danskernes dagligdag. Hør hans beretning fra EU’s motor-rum – og få aflivet et par af de værste myter…


Kommunikation – knald eller fald

God kommunikation er forskellen på succes og fiasko. Evnen til at kommunikere er fuldstændig afgørende for, hvordan omverdenen opfatter dig, din virksomhed eller organisation. Det er – groft sagt – ikke sagens kerne, men din måde at præsentere den på, der er knald eller fald for dig.


Der er derfor god grund til at tage med Morten Løkkegaard på en underholdende og inspirerende rejse ind i kommunikationens kringelkroge – og lære, hvad der er op og ned. Morten har nemlig taget sin egen medicin, bruger sig selv og sin store erfaring, og blander vægtig information og illustrative fakta med fremragende eksempler og masser af sjove anekdoter fra 20 år i medieverdenen, 10 år som rådgiver og 5 år som politiker.


Journalistik – på spidsen

Hvad har den omfattende Se & Hør skandale og Lars Løkke Rasmussens bilagssag til fælles..? Begge sager sætter solide spørgsmålstegn ved journalistikken og dens vilkår i starten af det 21. århundrede.Fællesnævneren er troværdighed – og her kniber det gevaldigt. Journalisters troværdighed skraber bunden sammen med brugtvognsforhandlerne – og politikere…  Spørgsmålet er hvorfor..?


Morten Løkkegaard har prøvet begge sider af kamppladsen – og giver svaret i et underholdende og informativt foredrag. Morten har som fremtrædende journalist, redaktør, TV-vært og senest også politiker, fulgt dansk journalistik de sidste 20 år. Hans beretning er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra flere årtier i journalistikkens frontlinie. Få afprøvet dine fordomme, modtag den rigtige definition på journalistik – og hør den provokerende og utilslørede sandhed om ytringsfrihedens selvbestaltede vogtere og deres metier..!


Budskabets ABC…

I en tid, hvor verden skriger på klare budskaber, opdager de fleste, hvor vanskeligt det er i praksis at skære en kompliceret og gråmeleret virkelighed til i korte, klare og letforståelige meldinger. Derfor ender de stort anlagte budskaber ofte i mund-diaré og fagsnak.


Morten Løkkegaard har brugt det meste af sit voksne liv på at udforme buskaber. Både som journalist, tv-vært, kommunikations-rådgiver og politiker har han færdedes hjemmevant i den kommunikative superliga.


Mortens foredrag er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra to årtier i budskabernes tjeneste. Hør, hvordan man trænger ordentlig og effektivt igennem informations-muren og sikrer den bedste platform for det, du har på hjerte..!


TV – i virkeligheden…

Der var engang, hvor TV var en begivenhed. Borgmesteren rullede den røde løber ud, når fjernsynet gæstede byen. Sådan er det – heldigvis – ikke længere: TV er blevet demokratisk og alle mands eje.


Men så igen: Der er stadig en aura af glamour og de hellige haller over forestillingen – især med DR og TV2. Hvad er det, kameraet gør ved mennesker..? Og hvad bliver konsekvensen af at have været i berøring med det dominerende medium..?


Morten Løkkegaard har tre årtiers erfaring med TV-mediet og tager os med på en rejse bag bag skærmen. I et foredrag krydret med sjove anekdoter og illustrative eksempler vil Morten give sin  beretning fra et miljø, som de fleste kun kender overfladisk fra skærmen og ugebladene.


Midt i en mediestorm…

For de fleste journalister er det en succes at fremprovokere en mediestorm. For personen i stormens centrum er oplevelsen ofte et mareridt, specielt hvis vedkommende er uerfaren i mediernes specielle rytme og psykologi. For nogen ender det i tragedie, andre overlever – enten mærket for livet… eller stærkere.


Morten Løkkegaard har efter 20 år i journalistik,15 år på tv-skærmen,10 år som rådgiver og 5 år i politik fået en betydelig erfaring med tilværelsen i det offentlige rum.  Morten kender rollerne, både som skarpretter og offer, og det har givet ham en enestående indsigt i, hvad en mediestorm indebærer. Hør den ærlige og nærgående beretning fra én, der har prøvet det selv – om et fænomén, som skal bruges med større omhu og ansvarsfølelse…


Politikere og journalister – Problematisk parløb?

Politikere og journalister elsker at skælde den anden part ud og beskylde hinanden for at være roden til alt ondt. Men sandheden er, at begge parter er dybt afhængige af hinanden: Uden politikere – ingen historier at fortælle. Uden journalister – ingen uvildige formidlere af historierne. Og netop dette tætte interesse-fællesskab bliver kritiseret for at være et problematisk parløb.


Morten Løkkegaard har gennem 20 år været politisk reporter, redaktør af det politisk højtprioriterede Søndagsmagasinet, studievært med speciale i politik og vært på utallige politiske krydsilds-programmer, partileder-debatter samt valgvært ved flere Folketingsvalg. De færreste kender det komplicerede samspil mellem politikere og journalister bedre end Morten. Får et kærlig-kritisk indblik i en ellers lukket verden…


Og nu til Vad-udsigten…hva så mæ språget..?

Hvorfor kan man næsten dagligt fortvivle over fattigdom i udtalen, grammatisk armod og åbenlyst sprogligt forfald, som vi udsættes for i medierne..? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt at holde fast i et ordentligt sprog..?


Morten Løkkegaard har været sprog-røgter gennem årtier som journalist, tv-vært og siden rådgiver og politiker. Altid med et skarpt øje til sproglig slaphed og mangel på omtanke. Hør hans bud på et godt sprog i det offentlige rum.


Ordstyrer

Morten Løkkegaard er desuden en efterspurgt ordstyrer i forbindelse med både møder, debatarrangementer, konferencer og messer.
Bank


Nordea Bank Denmark

Account 2107 - 6449698167

IBAN DK4520006449698167

Swiftadresse NDEADKKK
Address


Orators ApS

Langebrogade 5

1411 Copenhagen C

Denmark


CVR: 29 44 56 21

    Please contact Orators for more info Phone: +45 70 20 29 70 or email us: info@orators.dk